Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  05/07/2006
Data da última atualização:  14/01/2020
Autoria:  MORETTI, C. L.; MATTOS, L. M.; BERG, F. L. N.; SANTOS, J. Z.
Afiliação:  CELSO LUIZ MORETTI, CNPH; LEONORA MANSUR MATTOS, CNPH.
Título:  Quality attributes of tomatoes submitted to different postharvest treatments.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, v. 682, p. 1029-1033, 2005.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Amadurecimento; Atmosfera modificada; Coloração; Cultivar Carmen.
Thesagro:  Carotenóide; Cor; Lycopersicon Esculentum; Pós-Colheita; Qualidade; Tomate.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH31519 - 1UPCAP - DDSP 017045017045
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  08/01/2013
Data da última atualização:  20/09/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  MOUTINHO, V. H. P.; LIMA, J. T.; AGUIAR, J. O. R. de; NOGUEIRA, M. G. de O.
Afiliação:  VITOR HUGO PEREIRA MOUTINHO, UFOPA; JOSÉ TARCISIO LIMA, UFLA; OSMAR JOSÉ ROMEIRO DE AGUIAR, CPATU; MARIANA GONÇALVES DE OLIVEIRA NOGUEIRA, UFLA.
Título:  Scientific determination and wood anatomical features of species know in Brazilian Amazonia as matá-matá (Eschweilera spp.).
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Revista de Ciências Agrárias, Belém, PA, v. 55, n. 2, p. 134-141, abr./jun. 2012.
DOI:  http://dx.doi.org10.4322/rca.2012.044
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Despite the large diversity, logging on Brazilian Amazon is restricted to a small number of species. On relating the local biodiversity to the density, region of occurrence and logging of traditional species, we verified the increment of their shortage. One way to minimize this problem is by introducing new species in the market. Based on these considerations, we sought to identify in the field, woods known as matá-matá (Eschweilera Mart. Ex DC. ? Lecythidaceae) of high frequency in the Brazilian Amazon. For this, eleven trees were collected for scientific identification, and for anatomical, physical and chemical analyses. During the identification, we verified the presence of six species (Eschweilera amazonica, Eschweilera coriacea, Eschweilera grandiflora, Eschweilera idatimon, Eschweilera ovata and Eschweilera sp.) which may be identified in the forest by their rytidomes and live bark characteristics. By organoleptic properties, we grouped the woods into three groups with distinct colours, which permitted the identification of two species by their characteristics of taste and smell. Macroscopically, all woods seemed similar, while microscopically, the species presented few differences which made their partial separation possible.
Palavras-Chave:  Anatomia da madeira; Mata-mata.
Thesagro:  Floresta Tropical; Identificação.
Thesaurus NAL:  Amazonia.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/73373/1/441-2329-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU46778 - 1UPCAP - PP630.5R18
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional